Lionel Messi nezastaví zranění nohy a nastoupí v semifinále Copa America, které Argentina odehraje 9. července večer proti Kanadě.

Messi má problémy s pravou nohou od vítězství ve skupinové fázi nad Chile 25. června. O čtyři dny později vynechal finále prvního kola, ale minulý čtvrtek odehrál celý zápas při čtvrtfinálové výhře nad Ekvádorem.

"Leo je v dobré formě. Zítra bude hrát," řekl v pondělí na MetLife Stadium v East Rutherfordu v New Jersey trenér Argentiny Lionel Scaloni.

Sedmatřicetiletý Messi vstřelil na Copa America 13 gólů, což je jen o čtyři méně než rekord v počtu vstřelených branek na Copa America, který společně drží Argentinec Norberto Mendez a Brazilec Zinzinho, ale na letošním ročníku Copa America ještě neskóroval.

"Bylo to pro mě snadné rozhodnutí," řekl Scaloni. "Bylo to docela upřímné rozhodnutí: zeptal jsem se ho, jak se cítí. Když řekl 'nejsem v dobré formě', tak hrál posledních 30 minut. Když bude k dispozici, bude hrát." Argentina usiluje o šestnácté vítězství na Copa America poté, co 20. června porazila v úvodním utkání Copa America Kanadu 2:0, když Personalizované Messi Fotbalové dresy asistoval u gólů Juliana Alvareze a Lautaro Martineze z druhého poločasu.

Personalizované Messi Fotbalové dresy Semifinále Copa America: trenér Argentiny Lionel Scaloni řekl, že Lionel Messi nastoupí proti Kanadě

"V minulém zápase jsme proti Messimu nebránili dostatečně dobře. Rozpoutal příliš mnoho útoků na našeho brankáře," řekl Jesse Marsch, Američan najatý jako hlavní trenér Kanady v květnu. "Všichni víme, že je to nejlepší hráč v historii tohoto sportu." Levné Argentina Fotbalové dresy přestřílela Kanadu v poměru 19:10, z toho 9:2 na branky, a měla 64% držení míče.

Marsh řekl: "Mohli jsme je přehrávat, což je větší výhoda, než kdyby oni přehrávali nás."

Oba týmy vyhrály své čtvrtfinálové zápasy na pokutové kopy. Kanada, pozvaný host ze Severní Ameriky, porazila Venezuelu.

Argentina bude mít čtyři dny volna, o jeden více než Kanada, ale oba týmy právě dohrály devadesátiminutové zápasy. Podle pravidel turnaje lze prodloužení využít pouze v případě, že je nutné pro finále.

Argentina usiluje o zisk třetího velkého titulu po Copa America 2021 a mistrovství světa 2022 a vyrovnání slávy Španělska, které vyhrálo Euro v letech 2008 a 2012 a mistrovství světa v roce 2010. Argentina se s 15 vítězstvími na Copa America dělí o prvenství s Uruguayí.

Argentinský brankář Emiliano Martinez vyhrál čtyři penaltové rozstřely za sebou - proti Kolumbii v semifinále Copa America 2021, Nizozemsku ve čtvrtfinále mistrovství světa 2022, Francii ve finále a Ekvádoru minulý týden.